Dressing op til toget

Ligesom alle kampsport eller sport for sags skyld har Aikido deres eget sæt af uniformer. Aikidogi eller den ensartede bruges i aikido er magen til den keikogi, der anvendes i de fleste martial arts. Keikogi er et begreb, der anvendes til at henvise til ensartet for uddannelse.

Dette er en generel term brugt til at henvise til uniformer af iførte for traditionelle kampsport klasse. Aikido er det aikidogi til Judo, det er nu, for Jiujitsu det er jujutsugi, karategi for Karate, kendogi for kendo og shinobi-iri og shinobi shozoku for Ninjutsu kunst. Uddannelse uniformer bruges i kampsport er ofte gange omtales som blotte gi eller dogi.

Aikid? gi består af enkle bukser og en hvid jakke eller uwagi eller øvre beklædningsgenstand. For aikidogi, omvikling jakker i judo og karate er acceptabel. Judo jakker er tykkere og er bygget til holdbarhed, da i judo jakken modtager betydelige stress fra teknikker som beslaglægge og kaste.

For aikidokas, kan judo jakker være tilrådeligt, da nogle Aikido teknikker indebærer også nogle keikogi, sensationsprægede, der kunne rive tøjet under træningen. Nogle gange, er aikido uniformer tilpasset til at håndtere netop stress i nogle teknikker. Selvom personlig eller specialiserede er aikodogis ualmindelige. Hvis du kan finde keikogi fremstillet specielt til Aikido uddannelse, vil du bemærke, at gi har forstærket kneepatches.

Jakken er også lidt længere i taljen, som giver mulighed for gradueret til let guffe dem til deres hakama. Aikdo jakke kan også have kortere ærmer, da grundlæggende teknikker i Aikido fokuserer på håndleddet gribere og drejninger. Uwagi kan være fremstillet af sværvægter tæt vævet frotte, der svarer til uwagi af Judo eller fra tunge lærred svarende til karategi. Uanset hvad, begge er stærke nok til at modstå den regelmæssige kæmper og smide fundet i Aikido uddannelse.

Bortset fra bukser og wraparound jakker tilføje Aikido skoler også hakama, der ligner en kjole eller nederdel, at ensartet. Konceptet bag iført en hakama er at skjule bevægelser af fødderne. Hakama-bukserne er almindeligt sort eller indigo farve og er normalt forbeholdt aikidokas, der har modtaget dan rang.

I Aikido, de fleste af stilarter eller skoler bruger ky? / dan ranking system, som er normen i kampsport verden. Men hver stil har forskellige kvalifikationer for at opfylde hver rang og hver stil kan bruge farvede bælter til ky? niveauer, mens andre ikke gør. På nogle skoler er hakama-bukserne båret af alle studerende uanset rang. Mens der i andre stilarter, er kun kvindelige aikidokas forpligtet til at bære dem.

Når du køber for første aikidogi er det vigtigt at sørge for, at størrelse og pasform er rigtige. Uniformer, der er for lille vil snøre dine bevægelser mens for stor en størrelse vil komme i vejen for udførelse af teknikker. Som nævnt før, i Aikido vil du få betydelige trække, stretching, glidende, jumping og kaster dermed behovet for et sæt ensartede, der ikke bliver nemt rive fra regelmæssig træning rutine. Dobbelt syet uniformer er normalt stærkere og vil håndtere stress.

Ekstra knæ polstring er også et plus. Dog kan huske, at disse ting koster lidt ekstra men hele værd, da du skal have en ensartet, at vil holder længere. Dette er absolut bedre end at købe en ny, hver gang du rive det under træning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.